7 de març 2011

Las aventuras de Pinocho



Las aventuras de
Pinocho
Carlo Collodi
il·l; Roberto Innocenti
Kalandraka, 2006

Pinocho és tot un clàssic de la literatura infantil, versionat i reinventat en moltes ocasions des de la seva aparició pels volts del 1883. Sembla difícil creure que mai hagi quedat en l´oblit.
Aquesta adaptació de l´editorial Kalandraka, il·lustrada per Roberto Innocenti no pot deixar a ningú, ni al lector més jove, indiferent.
Aquest Pinocho colpeja el cor: el text impecable, directe; les il·lustracions, hiperrealistes, són veritables obres d´art i que, d´una manera o una altra, fa que rebutgem, acollim i ens apropem a aquest personatge i a la seva societat.
Pinocho amb les seves virtuts, defectes, traça un camí, en un context social i cultural italià concret, que el porta cap al veritable aprenentatge. Pinocho esculpit en fusta no és més que la Humanitat.

S´han dit tantes coses sobre la figura de Pinocho... tan sols cal redescobrir-la i llegir-la als infants, i fer que els infants s´apropin a ella.

Había una vez...
"Un rey" dirían enseguida mis pequeños lectores.
Pues no, niños; estáis equivocados. Había una vez un trozo de madera que no tenía ningún valor.
Era sólo un trozo de leña, de esos que se echan en las estufas y chimeneas en invierno para encender el fuego y calentar las habirtaciones.

3 comentaris:

  1. WOW! I just had to order this after seeing these images. Thank you!

    ResponElimina
  2. J'adore Pinocchio et ses aventures... Lorsque je me rends à Borgo san Dalmazzo en Italie, je passe par le petit village où Pinnocchio est né... La plupart des façades des maisons ont des fresques toutes plus belles les unes que les autres représentant des scènes de Pinocchio.
    Gros bisous

    ResponElimina
  3. Pinocho, toujours...
    This Pinochio is so brilliant, Carin!

    ResponElimina