3 d’abr. 2015

L'avventura del Libro per ragazzi di Bologna

L'avventura del Libro per ragazzi:
l'inici d'un viatge, de l'aventura que va més enllà de la ruta d'un autobús i dels passaports i del vent que traspassa aduanes i fronteres.
Un viatge inesperat i que alhora representava poder anar a una fira molt esperada, la de l'edició 52 del Libro per Reagazzi di Bologna.
I sí, va ser l'antiga Bononia la ciutat escollida i nominada per a saborejar no sols libri e tanti libri, sinó el paesaggio de la regió de l'Emilia-Romagna.
El pla va ser traçar el just i sincer: d'una ciutat a una altra ciutat, d'un lloc a un altre lloc.

*
*


Prima fermata: M i l a n o.
Spazio B**K
libreria e laboratorio.

Spazio B**K,
a cura de la Diletta Colombo i la Chiara Bottani, va obrir les portes l'any 2012 i representa més que una llibreria: un indret especialitzat i en connexió entre llibres il·lustrats per a infants i adults.
Un lloc de trobada entre el "mirar" i el "fer", de tallers i esdeveniments, de la formació entorn el món del llibre, sobre el llenguatge de la imaginació i l'artesania i la producció d'un llibre.
Un espai viu i en constant moviment.

*
*
*

Seconda fermata: B o l o g n a.
Biblioteca Salaborsa
L'espai actual de la Biblioteca Pública Salaborsa ha recorregut segles de remodelacions amb ocupacions i activitats diverses fins a arribar l'any 2001, en què s'inaugurà i es respectà un lloc per a la cultura, ubicat en el Palazzo d'Accursio, seu històrica del Comune di Bologna.
Una biblioteca pública amb un fons interessant: que parla llengües i acompanya a totes les edats lectores en un dia qualsevol: en dies de fira i llibres i en dies en què t'espera l'Alice in mostra...
*
*
*

Alice in Mostra,
*fins el 18 d'abril del 2015*
Biblioteca Salaborsa Ragazzi


Alice's Adventures in Wonderland va ser publicat per primer cop l'any 1865 per Lewis Carroll i, per celebrar els 150 anys de l'aparició de l'obra mítica s'ha organitzat una petita i suculenta mostra entorn diferents edicions il·lustrades de l'Alice.
delle meraviglie...

*
*
*

Terza fermata:
La Fiera del Libro per Ragazzi di Bologna
La Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya existeix des del 1963 i continua sent un esdeveniment d'immens ressò per a qui envolta no sols el projecte d'un llibre, sinó el fet de moure la imaginació, la ficció i el més personal, les llavors.
Per al Petit Tresor, ha estat una ocasió curiosa per a obtenir acreditacions per part de Ministeris d'Educació foranis, d'observar i espiar gent, gent amb il·lusions, amb portafolis amagats amb cura en petites maletes viatgeres.
De "nous horitzons".
Més enllà de les convocatòries, dels autors i autores seleccionats, premis i "òperes prima", representa un riu de sensibilitat,
de diàlegs i pactes.
De cites i d'espera.
De convidats distingits per uns dies:
els de Croàcia (país que mou l'aigua i mou la història).
De deixar-se endur pels fils d'una història,
de captar una mirada i tornar-la a mirar.
I sí, la fira té aquells moments d'incontrarsi o perdre's també.
La fira continua i mou les persones.
                                                            Mostra de Catarina Sobral
La fira t'espera allà a fora,
en una città viva,
real.
                                                                   Yara Kono
 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada