24 de set. 2016

L'autunno i el temps de l'Anna Castagnoli

Buon autunno

Buon Autunno! i altres imatges,
de l' Anna Castagnoli

Qui és l'Anna Castagnoli?
Per a alguns i algunes és un personatge amb inquietuds personals que, després d'una part de la seva vida viatjant i caminant pel camp de la Filosofia Estètica i el teatre, la porten a col·leccionar llibres antics fins a adonar-se, l'any 2004, de la passió que li estava causant tot aquest teixit de la il·lustració.
Caminos sin nombre
L'Anna va néixer a Versalles (França), ha viscut en diferents països, als setze anys s'instal·là a Gènova i, actualment resideix a Barcelona. (Encara no he tingut el plaer de topar-me amb ella, però segur que algun dia ens trobarem en algun circ.)
I així, a poc a poc, i amb elegància es dedica a la publicació de llibres, com a autora de textos i d'il·lustracions, a la docència d'Il·lustració a diferents institucions: al Master Gretel di Barcellona, de la universitat UAB, a la Scuola Internazionale de Sarmede, a Spazio BK de Milano i al IED de Torino. Interessant, sempre m'ha semblat interessant el viatge professional d'aquest dona. 
calendario 2009
I ja fa anys i anys que vaig llegint i interpretant, tant les seves crítiques entorn la il·lustració, com el recull de temàtiques vàries que planteja en els diferents tallers que imparetix, en el seu curós espai virtual Le figure dei libri. Probablement, un referent per a alguns i algunes. Els seus articles i anàlisis, des del meu punt de vista, són més que inspiradors, t'omplen d'interrogants i d'exclamacions, t'aturen en la narració de la imatge i fa que el llibre, en les seves múltiple formes, tingui sentit.
El vuelo de la familia Knitter
L'Anna, curiosa acròbata, ens desitja una bona tardor i les ganes de saltar de núvol en núvol.

 


Cap comentari:

Publica un comentari