19 de gen. 2020

A scuola con gli albi i 11 anys de bloc!

11 anys de bloc.
Un bloc que s'inicià, i sempre ho recordaré, en una nit gèlida, com la d'avui. Que ens ha anat acompanyant, m'acompanya, sense gaires pretensions, sense etiquetes, ui!, quina mandra haver d'etiquetar-ho sempre tot!
Un bloc, però, que sempre he procurat cuidar, estimar amb imatges, fets literaris o anècdotes entorn el llibre infantil, que ens omplís l'ànima i esperances per continuar confiant en l'educació, la infància i la literatura.
Per celebrar els 11 anys del bloc us comparteixo aquesta una fotografia amb alguns llibres, un retrat original d'una guineu creat per la il·lustradora Ester García i un petit ram de flors seques.
Una fotografia que, per a mi, és com una llar en moviment. Com el sentit d'aquest bloc.
Aquest llibre m'arriba per la recomanació atenta de l'autora Beatrice Alemagna, que el passat mes de desembre el va mencionar, per motius varis, en un escrit en el seu mur de facebook.
Antonella Capelli, mestra de primària i autora d'alguns àlbums il·lustrats i autora també d'un bloc anomenat Apedario, amb recursos interessants per apropar la lectura i l'escriptura a l'aula, decideix elaborar i passar al format llibre durant els anys 2016 i 2017, sota la proposta de Paolo Canton, editor de Topipittori.
Aquest llibre, lluny de ser un simple manual per ensenyar a llegir i escriure, és tota una proposta personal creada amb molta cura i posada en pràctica a l'aula. Tota una recopilació d'àlbums il·lustrats i altres tipologies de llibres per temàtiques molt ben pensades i coherents a les curiositats dels infants i la canalla. De com el llibre àlbum s'integra a l'aula, a l'escola!, els infants se l'apropien i de quina manera van desenvolupant les seves pròpies històries, els seus propis projectes: els personals i els col·lectius.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada