31 d’ag. 2009

Hotze de botskabouter








Hotze de botskabouter
escrit per en Tjibbe Veldkamp i il.lustrat per la Noëlle Smit, dos artistes contemporanis holandesos.
Publicat per Gottmer.

Aquest és un d´aquells contes il.lustrats, trobat a la llibreria De Giraf que, mentre me´l mirava i tractava d´entendre´l, ( a través de les imatges ), em va cridar l´atenció. Em trobava davant d´un conte amb una història explicada de manera diferent, i que el elctor no espera a que passessin certes coses o que el personatge actui com actua.
En Boris és un follet aparentment cautelós, puja al seu cotxe, es posa el casc i el seu cinturó i se´n va tot corrents i...pataplaf!! El cotxe xoca amb un arbre.

Un personatge amb molt de caràcter, que va saltant obstacles, però que no sabem ben bé on vol arribar. No deixant de banda la il.lustració, que és molt novedosa en quant a formes. Divertit veure teteres , llaunes de Campbell i altres objectes de cuina emprats per a representar l´arquitectura al camp.

Un conte molt bonic per a explicar o que els mateixos infants l´observin i ens l´expliquin segons el que els suggereixi.






Hotze de botskabouter/ Boris goes bump! by
Tjibbe Veldkamp and Noëlle Smit. These are two contemporary Dutch artists.
Published by Gottmer.

I was hooked by this Dutch picture book, found in De Giraf children´s bookshop.

One day, Boris a cautios dwarf gets into his dwarf car, puts on his swarf helmet and fastens his dwarf seatbelt. Then...

This is an unexpected story with an unexpected character. Wonderful and novelties illustrations in shapes and colors makes it a suitable tale to read or to ask children tell their own story when Dutch is not their mother language.

1 comentari: