1 de des. 2017

QUESTA NOTTE HA NEVICATO

Questa notte ha nevicato
de Ninamasina
Publica Topipittori

Hi ha autores que desprenen tal sensibilitat en el seu parlar, en el seu escriure, en la seva manera de comunicar-se que, el més petit esdeveniment hivernal i del quotidià que envolti la seva vida, necessitarà un llarg recorregut per esdevenir una història propera a nosaltres.
La Ninamasina, aquesta artista artesana amiga, ja des de l'inici d'aquest bloc, sempre ens acaba sorprenent, ja sigui per la seva manera de treballar, per l'ús i interacció de diferents tècniques i disciplines artístiques, amb una forta influència per la cinematografia i la fotografia, i, sobretot, per la seva generositat i aquest continuar fent coses a mà. Ella no descuida mai el llapis.
Questa notte ha nevicato neix d'un matí una mica particular: de la nevada d'inici de març del 2012, a la ciutat de Milano. Un fet que l'omplí de joia i una bona esxcusa per sortir a fotografiar els carrers, captar les petjades i les noves textures que anava generant la neu i remenar, una altra vegada, els llapis de colors. L'autora, en aquelles dates, es trobava organitzant el seu portfoli per mostrar-lo a la Fira de Bolonya i, va trobar interessant i agosarat portar aquella mena d'àlbum il·lustrat fotogràfic en persona al segell editorial italià Topipittori.
Calia, però, deixar reposar i treballar aquella idea uns tres anys més...
(...)
L'any 2015 torna a nevar, amb menys intensitat, però és quan tant el dibuix, el text i la fotografia es donen de la mà i s'origina la història Questa notte ha nevicato.
La primavera del 2017, a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya sento el privilegi i l'emoció de veure la maqueta del llibre i exclamar un "Oooh!, ma che bello!"
Aquesta tardor ens ha caigut a les mans. I això és un miracle, un miracle veure com aquests escenaris urbans fotografiats tenen continuïtat en el dibuix. Personatges que transiten per carrers muts de ciutat, en un món imaginari, depèn com t'ho miris. Perquè mirar el paisatge amb tanta sensibilitat és recrear la realitat d'una altra manera: de com la neu retroba un vell vianant que a hores d'ara ni tan sols existeix.

Che sorpresa!
Questa notte ha nevicato!
La città dorme ancora, tutta avvolta in una grande coperta bianca.
Cap comentari:

Publica un comentari