30 de gen. 2016

murs il·lustrats

Valentí Gubianas  sap crear expectativa abans d'il·lustrar a l'exterior: el treball previ és cosa seva i en tot cas s'involucra i involucra a la resta de públic que formaran part del "show". En la representació i intervenció dels murals que acostuma a fer (i dels que he tingut la oportunitat de veure en directe) es percep un grau de moviment que s'intensifica, de mica en mica, alhora que els colors apareixen en els rostres dels personatges. És un procés en el qual el mur reviu.
Recentment l'autor es va endinsar en una escola al cor del Raval de Barcelona, on un grup d'alumnes va acompanyar la intervenció creativa de l'artista en aquest il·lustrar a l'aire lliure.
En aquest fer i acabar, en l'espera de veure el final, se senten aplaudiments.

Per llegir més:

"La tradició muralista al nostre país és llarga i farcida de bons autors i bones obres, moltes de les quals, gràcies als projectes de conservació, poden ser admirades arreu.
(...)
L'escola catalana d'il·lustració té tant de pes en l'imaginari col·lectiu del país que no ens ha d'estranyar gens ni mica que avui s'encarreguin obres murals a autors com Arnau Ballester, Ignasi Blanch, Valentí Gubianas, Pilarín Bayés o Philip Stanton, reconeguts il·lustradors que entenen com una dimensió més de la seva feina el fet de poder-la concebre i realitzar sobre una superfície mural perquè formin part del paisatge urbà de diferents poblacions".

Extret de l'article "Il·lustracions més enllà del paper", Nº 78, Revista Faristol, d'Àngel Burgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada