23 d’ag. 2017

POEMAS DO CONTA-GOTAS


POEMAS
DO
CONTA-
-GOTAS 
Poemes escrits per en Joao Pedro Mésseder
Il·lustrats per la Ana Biscaia
Publicat pel segell portugués Xerefé.

En aquells dies intensos de ruta lectora i llibreries per diferents racons de Portugal una arriba a entendre una mica més el sentit d'una producció i edició i usos dels llibres per a infants. Sembla que les ciutats comencen a despertar i deixar la mandra enrere, van renaixent, es van desprenent de la grisor i dels moments més durs i foscos. El color, amb tots els seus matissos, adopta un protagonisme clau en aquestes noves maneres de narrar.

Poemas do conta-gotas és un clar exemple que, a dues tintes i amb traç lleuger i tremolós de llapis, es pot expressar la brevetat d'uns poemes que parlen de..., d'un matí de pluja, d'un passeig, d'una casa, d'una tarda de primavera, d'un niu, de les camèlies, d'un pintor que imaginava. Del que un es troba pel camí. I dit tot amb les paraules justes. Que amb poques paraules es pot arribar a dir molt.
Poemas do conta-gotas  és un llibre que ens hi cap a les mans i l'acollim al cor. Un llibre de petit format i amb aires artesanals publicat per "Xerefé", un petit segell editorial que es va fundar l'any 2014 a la ciutat portuguesa de Coimbra, per la mateixa Ana Biscaia. Aquests són altres llenguatges visuals que es deixen entreveure en aquest nou camí editorial portuguès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada