17 d’abr. 2017

LA INFANCIA DE MAX BILL

LA INFANCIA DE MAX BILL
textos de María José Ferrada
imatges de Rodrigo Marín Matamoros
Santillana infantil: Chile.

Haig de confessar que va ser una sorpresa (doble) descobrir el procés de creació d'aquest llibre a través de les xarxes socials. Sí, així va començar tot. I és que al llarg del 2016 s'establí una mena d'exercici pràctic, com bé anomenen els autors, en el qual els textos van ser creats a partir de les imatges que deixava anar en Rodrigo Marín. I resulta que, progressivament, es va generar una forta expectació cada cop que apareixien noves interaccions entre l'escriptura i el ball d'imatges amb aires de fotos antigues d'un àlbum familiar.
En aquest llibre, però, es recullen unes 27 històries fantàstiques vistes sota la mirada de l'infant curiós, inquiet, astut, innocent, sota les mil i una (i infinites) mirades i llenguatges de l'infant.
Històries per anar digerint, una a una, de dues en dues, potser, i sense intentar seguir un ordre en concret. El fil de la vida va d'aquí cap a allà, amb camins pedregosos, avis que es converteixen en tots els cignes, amors d'infància, temps de collir fruits vermells i fer la melmelada en família, nostàlgia que torna a nosaltres quan obrim l'àlbum de fotos.
amor


mermelada


tiempo

último
shakespeare
Fragment del text de Shakespeare

La mascota del pueblo era un oso que había escapado
de uno de los circos itinerantes que se instalaba en las 
afueras.
Al principio nos dio miedo, pero luego nos acostumbramos
a su presencia. Y fue mi abuelo a quien, viendo que el
oso no tenía intención de irse, se le ocurrió fabricar una
Máquina de Traducir, que captaba los sonidos del animal
y los hacía comprensibles para el oído humano (mi abuelo
era lingüísta y, además, había pasado una temporada 
en Siberia).

(...)

*Aviso que aquest llibre, de moment, no es troba disponible per aquí, es tracta d'un intercanvi que la vida ens va regalar en aquesta Fira de Bolonya 2017, on vam tenir la immensa sort de conèixer els autors, tenir temps per prendre un cafè i comentar les jugades de la vida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada